Leikkiväen Opisto -pilotti alkaa. Ilmoittaudu la 29.9.2018 klo 10-14 pidettävään koulutukseen. jp.

Työväenopiston kuntalaiskyselyissä ja yhdistyksen pohdintapajoissa on noussut esiin se, että Työväenopiston kursseille osallistuminen on monille pienten lasten vanhemmille vain haave, sillä lastenhoidon järjestäminen saattaa olla vaikeaa.

Opistolaisyhdistys, Helsingin työväenopisto sekä Helsingin varhaiskasvatus pilotoivat syksyllä 2018 Leikkiväen opistoa. Ajatuksena on, että vanhemmat ja lapset voivat harrastaa samaan aikaan ja kummatkin saavat laadukasta opetusta.

Syksyllä on tulossa kaksi ryhmää – yksi tiistaisin ja yksi torstaisin. Molempien ryhmien lapset harrastavat draamaa, teatteria ja musiikkia. Opettajana toimii teatteri-ilmaisun ohjaaja Saara Saastamoinen.

Ryhmät ovat:

Tiistaisin 23.10.-27.11.2018 Lapsille klo 17-19  Brahen väistötiloissa (Sturenkatu 8) ja aikuisille kurssi klo 17.15-18.45 liikuntaa ulkona Opistotalon läheisyydessä.

Torstaisin 25.10.-29.11.2018 Lapsille  klo 17-19 Brahen väistötiloissa ja aikuisille espanjan aurinkoalkeet klo 17.15 -18.45 Opistotalossa.

Lasten ryhmissä lapset ovat vähintään neljä vuotiaita ja ryhmän koko on korkeitaan 15 lasta.

Opistolaisyhdistys lähtee Leikkiväen Opisto -pilottiin mukaan tarjoamalla vapaaehtoisia lastenohjaajia eli ”apukäsiä” varsinaisen opettajan tueksi lasten ryhmiin.

Vapaaehtoisille järjestetään koulutus draamamenetelmistä sekä ryhmän ohjaamisen taidoista. Koulutuksessa tutustutaan draamamenetelmiin ja ryhmän ohjaamisen saloihin. Kouluttajina toimii leikkipuisto-ohjaaja Minna Karhu sekä teatteriopettaja ja suunnittelijaopettaja Emmi Komlosi.

Koulutus on lauantaina 29.9.2018 klo 10-14 Brahen leikkipuiston väistötiloissa osoitteessa Sturenkatu 8.

Voit ilmoittautua koulutukseen ja kysyä lisätietoja Emmi Komlosille, emmi.komlosi@hel.fi tai puh. 09-31080210. Voit myös ilmoittautua yhdistyksen sihteerille Virpi Kallakselle, virpi.kallas@pp.inet.fi, puh. 09-6897 112 tai yhdistyksen kotisivujen palautepainikkeen kautta.

Lähdetäänhän joukolla yhdessä edistämään kaikkien mahdollisuutta osallistua opiskeluun!